Bergen aan Zee
images/hotel-bergen-aan-zee/hotel.jpg
 
 
4.9444444444444 1 1 1 1 1 Rating 4.94 (18 Votes)

beeld bergen aan zeeBergen aan Zee is een kustdorp in de Gemeente Bergen, het plaatsje ligt direct aan de noordzeekust en heeft ca. 470 inwoners. Het dorp is vrij jong; het dorp ontstond door een visie van grootgrondeigenaar en Heer van Bergen, burgemeester Jacob van Reenen. Hij liet in 1905 de Zeeweg naar een ontwerp van de beroemde landschapsarchitect Springer aanleggen en begon met de bouw van Cafe Prins Maurits, wat nu Hotel Prins Maurits is. Met Pinksteren 1907 werden de deuren geopend en kwamen de eerste gasten. 

Ook burgemeestersvrouw Maria van Reenen-Völter spande zich in voor de ontwikkeling van de badplaats. Door een door haar uitgegeven boek waarin zij de aantrekkelijkheid van Bergen beschreef, vestigden veel kunstenaars zich in Bergen. Zij zorgde er ook voor dat in 1909 de tramlijn van Bergen werd doorgetrokken naar Bergen aan Zee. Hierdoor was er een directe treinverbinding van Amsterdam naar Bergen aan Zee. Zo ontstond er door particulier initiatief in 1906 een geheel nieuw dorp.

Ligging Bergen aan Zee

Het dorp ligt 5 kilometer van Bergen-Binnen, verbonden door de Zeeweg en de Eeuwigelaan, een van de mooiste villa-lanen van het land. Bergen aan Zee is uitgegroeid tot een echte badplaats, ook bij surfers en catamaran zeilers een geliefde plaats. Een grote attractie is het Zee-Aquarium in Bergen aan Zee, die een beeld geeft van zeebewoners de hele wereld.

 

 

Contactgegevens

Hotel Prins Maurits v.o.f.
Familie J. Stroomer

Van Hasseltweg 7
1865AL Bergen aan zee

Telefoon: 072-5812364
Kvk nummer: 3704632
E-mail: hotel(at)prins-maurits.nl

Hotel Prins Maurits maakt gebruik van cookies om de website te optimaliseren en verbeteren. Een cookie is een eenvoudig klein bestandje dat met pagina’s van deze website [en/of Flash-applicaties] wordt meegestuurd en door uw browser op uw harde schrijf van uw computer wordt opgeslagen. Gaat u akkoord?