Alkmaar
images/hotel-bergen-aan-zee/hotel.jpg
 
 
4.6 1 1 1 1 1 Rating 4.60 (5 Votes)

De stad Alkmaar telt ongeveer 93.000 inwoners,  Alkmaar is daarmee na Amsterdam en Haarlem de derde stad van Noord-Holland in inwoneraantal. Alkmaar is de belangrijkste winkelstad in de regio, in de oude stad zijn nog veel winkels met een lange historie en ook de bekende warenhuizen zijn in Alkmaar gevestigd. 

 

Historie Alkmaar

Het historische centrum van Alkmaar heeft veel monumenten die een bezoek aan de stad de moeite waard maken. Met een stadswandeling of een stadsrondvaart door de Alkmaarse grachten komt u langs vele bezienswaardigheden. Alkmaar staat bekend als kaasstad. Van begin april tot begin september wordt op vrijdagochtend nog steeds elke week de traditionele kaasmarkt gehouden. Voetbalfans kunnen in het AFAS-Stadion van AZ-Alkmaar aan een rondleiding  deelnemen.

Contactgegevens

Hotel Prins Maurits v.o.f.
Familie J. Stroomer

Van Hasseltweg 7
1865AL Bergen aan zee

Telefoon: 072-5812364
Kvk nummer: 3704632
E-mail: hotel(at)prins-maurits.nl

Hotel Prins Maurits maakt gebruik van cookies om de website te optimaliseren en verbeteren. Een cookie is een eenvoudig klein bestandje dat met pagina’s van deze website [en/of Flash-applicaties] wordt meegestuurd en door uw browser op uw harde schrijf van uw computer wordt opgeslagen. Gaat u akkoord?