Bergen
images/hotel-bergen-aan-zee/hotel.jpg
 
 
4.5714285714286 1 1 1 1 1 Rating 4.57 (7 Votes)

Bergen is een populaire toeristenbestemming, er wonen ca. 15.000 inwoners en in de zomer komen daar een paar duizend toeristen bij. Het is omsloten door het Noordhollands Duinreservaat en vooral geliefd vanwege het strand in Bergen aan Zee. Vanaf begin 1900 is Bergen een kunstenaarsdorp waar sinds die tijd veel schilders, schrijvers en architecten zich vestigden. In het Museum Kranenburgh in Bergen is een verzameling kunstwerken van de Bergense School, een kunststroming van het begin van de vorige eeuw. Het Museum Kranenburgh is groots verbouwd en uitgebreid en wordt het belangrijkste museum van de regio. Vandaag de dag wonen en werken ook nog veel kunstenaars in Bergen, er zijn dan ook veel galerieën en ook ateliers te bezichtigen, zoals:

 
 

Bij de VVV is een kunstroute "Bergen, in de voetstappen van de kunstenaars" verkrijgbaar.

 

Villapark Meerwijk

De villawijk Park Meerwijk werd tussen 1915 en 1918 geheel in de stijl van de Amsterdamse School gebouwd. Aan de Buerweg hebben vooraanstaande kunstenaars gewoond. 
 

Evenementen in Bergen

In de zomermaanden is er wekelijks een Kunstmarkt, eind oktober is er de bekende Kunst-10-daagse, in alle cafes en restaurants en in elke etalage vindt u kunst, tientallen ateliers zijn te bezichtigen en op de slotdag is er een Kunstveiling. Dit is een evenement wat zijn weerga niet kent.

De jaarlijkse muziekfestivals, Holland Music Sessions in augustus en Jazz & Sail begin september, trekken altijd duizenden bezoekers. Andere bezienswaardigheden in de gemeente Bergen zijn onder andere het Zeeaquarium in Bergen aan zee en Het Sterkenhuis in Bergen. 

Een sprookjesachtig schouwspel is de Verlichtingsavond op de eerste woensdag van augustus, dan blijft de straatverlichting uit en versieren de inwoners hun tuinen met waxinelichtjes en kaarsen. Deze traditie begon al ruim 80 jaar geleden en is een belevenis voor jong en oud.

 

Schoorlse Duinen

Ten noorden van het dorp Bergen liggen de Schoorlse Duinen van Staatsbosbeheer.  Hier zijn de hoogste en breedste duinen van Nederland, op sommige plaatsen zijn de duinen wel vijf kilometer breed.  Een kopje koffie of een frisdrank verkrijgt u bij "Bosbuffet De Berenkuil" een bijzonder plekje midden in het bos. In de nabije omgeving is er een uitgestrekt polderlandschap van Noord-Holland zoals de Beemster polder, de Schermer polder, de Mijzen polder, de Bergermeer polder met overal fraaie vergezichten.

 

Contactgegevens

Hotel Prins Maurits v.o.f.
Familie J. Stroomer

Van Hasseltweg 7
1865AL Bergen aan zee

Telefoon: 072-5812364
Kvk nummer: 3704632
E-mail: hotel(at)prins-maurits.nl

Hotel Prins Maurits maakt gebruik van cookies om de website te optimaliseren en verbeteren. Een cookie is een eenvoudig klein bestandje dat met pagina’s van deze website [en/of Flash-applicaties] wordt meegestuurd en door uw browser op uw harde schrijf van uw computer wordt opgeslagen. Gaat u akkoord?