Schoorl
images/hotel-bergen-aan-zee/hotel.jpg
 
 
5 1 1 1 1 1 Rating 5.00 (1 Vote)

Schoorl is ook een oude plaats, het komt in de tiende eeuw al voor als Scorla. De plaatsnaam zou verwijzen naar een bos  op een hoge zandgrond bij of nabij een drassig oeverland. Nu is Schoorl een plaats waar veel kampeerterreinen zijn, Schoorl grenst aan de Staatsbossen en ligt niet aan zee, de gast moet altijd 3 km met de fiets om aan het strand te komen.

 

Schoorlse Duinen

Ten westen van Schoorl en ten noorden van Bergen liggen de Schoorlse Duinen van Staatsbosbeheer. Hier vindt u de hoogste en breedste duinen van Nederland, op sommige plaatsen zijn de duinen wel vijf kilometer breed. Op de fiets of wandelend komt u bij De Kerf, een uniek brakwatergebied dat ontstaan is nadat in 1997 een opening in de duinenrij werd gemaakt. 
Een kopje koffie of een frisdrank verkrijgt u bij "Bosbuffet De Berenkuil" een bijzonder plekje midden in het bos. Het Bezoekerscentrum van Staatsbosbeheer is zeer interessant, hier leert u wat de natuur rondom Schoorl allemaal te bieden heeft.  De Staatsbossen en het Klimduin in het centrum van Schoorl geven Schoorl een bijzonder karakter.

Contactgegevens

Hotel Prins Maurits v.o.f.
Familie J. Stroomer

Van Hasseltweg 7
1865AL Bergen aan zee

Telefoon: 072-5812364
Kvk nummer: 3704632
E-mail: hotel(at)prins-maurits.nl

Hotel Prins Maurits maakt gebruik van cookies om de website te optimaliseren en verbeteren. Een cookie is een eenvoudig klein bestandje dat met pagina’s van deze website [en/of Flash-applicaties] wordt meegestuurd en door uw browser op uw harde schrijf van uw computer wordt opgeslagen. Gaat u akkoord?